Полька відноситься до середньо-пізніх сортів. Плоди Польки середнього розміру, однорідної форми, інтенсивно червоного кольору, дуже приємні на смак. Урожайність висока. Полька особливо використовується для свіжого ринку в Скандинавії. Важливу роль в цьому відіграє його морозостійкість. Крім того, там дуже цінують його хороший смак. Полька дуже підходить для продажу у свіжому вигляді та для приготування варення та соку.
Плоди Польки блискучі, мають інтенсивний темно-червоний колір і червоні зсередини. Полуниця має приємний кисло-солодкий аромат. Смак дуже хороший, а плоди тверді та конічні. Розмір плоду середній, з подовженням сезону дрібніє. Важливо, щоб рослини отримували достатню кількість води для росту. Плоди легко зривати, а якщо залишити на рослині трохи довше, їх також досить легко зібрати без коронки.
Плоди польки чутливі до плодової гнилі (Botrytis cinerea). Рослини чутливі до червоної серцевини (Phytophthore fragariae) і помірно чутливі до коронкової гнилі (Phytophthora cactorum). Полка досить стійка до мілдью (Sphaerotheca macularis) та пурпурової плямистості (Alternaria alternata).
Polka була розроблена для переробної промисловості як альтернатива Senga Sengana. Однак полька особливо використовується для свіжого ринку в Скандинавії. Важливу роль в цьому відіграє його морозостійкість. Полька добре підходить для систем вирощування, в яких рослини залишаються в полі протягом кількох років. Полька краще росте на дещо важчому ґрунті.
Всі сорти>>>